Praktijkondersteuning

Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

In onze praktijk werken wij samen met een praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ), bij haar kunt u terecht voor psychische ondersteuning. U kunt naar haar verwezen worden door de huisarts of de praktijkondersteuner somatiek. Afspraken maken kan (na goedkeuring van de huisarts) alleen via de assistente, dus niet via uw online dossier. 

Praktijkondersteuner somatiek (POH-s)

In onze praktijk zet de praktijkondersteuner somatiek (POH-s) zich in om de kwaliteit van de huisartsenzorg rondom mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten te verbeteren. Door het opzetten van een preventiespreekuur kan de huisarts een aantal taken overdragen aan de praktijkondersteuner. Uiteraard werken de huisarts en praktijkondersteuner nauw samen.

De praktijkondersteuner is daarom gestart met een speciaal spreekuur "preventie hart- en vaatziekten". Het doel van dit spreekuur is om risicofactoren, die kunnen zorgen voor hart- en vaatziekten, te verlagen. Via bloed- en urinecontrole, het meten van de bloeddruk en het doornemen van een vragenlijst kunnen we de risicofactoren in kaart brengen.

Daarnaast regelt de praktijkondersteuner de zorg en controles rondom diabetes en is het sinds kort mogelijk om longfunctieonderzoek te doen en komt er een spreekuur voor mensen met longproblemen. U kunt ook bij haar terecht voor hulp bij stoppen met roken en vragen rondom leefstijl. 

U kunt ook zelf een afspraak inplannen bij de praktijkondersteuner somatiek via uw online dossier.