Nieuws uit de praktijk

Nieuwsbrief Maart 2024

Hieronder vindt u onze nieuwsbrief waarin u o.a. kunt lezen over onze: 

- Veranderingen binnen de praktijk
- Medicatiebeleid zorgverzekeraar
- Hoesten
- Interessante websites

Geneesmiddelen: weer een ander merk?!

Met ingang van 1 januari 2024 is het beleid van DSW aangescherpt met betrekking tot de vergoeding van bepaalde merken medicijnen. Het is al langer zo dat de zorgverzekeraars bepalen welke medicijnen vergoed worden en dit is meestal het goedkoopste merk.

Bij DSW was het zo dat u tegen bijbetaling voor een ander merk kon kiezen. Helaas is dit nu niet meer mogelijk en kunt u alleen nog ervoor kiezen om het middel volledig zelf te betalen of om het middel te gebruiken dat vergoed wordt. Helaas kunnen wij hier niets aan veranderen en ook de apotheek kan hier niks aan doen. In hele uitzonderlijke gevallen kan een medicijn medisch noodzakelijk zijn, maar dit geldt alleen wanneer sprake is van, door een arts vastgestelde, bijwerkingen of bewezen allergische reactie. 

Klik op onderstaande knop voor meer uitleg over het beleid rondom de vergoeding van medicijnen (preferentiebeleid).

Zorgpoort Maasland

Per 1 januari 2024 zullen dokter Roza en dokter Vreugdenhil officieel gaan samenwerken. Daarom wordt de naam “huisartsenpraktijk Doelpunt” veranderd in “Zorgpoort Maasland".

Er zullen wat uiterlijke veranderingen gaan plaatsvinden, maar de zorg en bereikbaarheid blijft zoals u van ons gewend bent. Wat wel gaat veranderen, is onze website. Onze oude website (hetdoelpunt.praktijkinfo.nl) zal komen te vervallen.

Doordat we afscheid nemen van de oude website zal ook de mogelijkheid om herhaalmedicatie via de website te bestellen, komen te vervallen.

Griepvaccinatie

Alle momenten om een griepvaccinaties te halen zijn inmiddels geweest. Heeft u dit gemist of bent u nog niet in de gelegenheid geweest om een griepprik te halen, neemt u dan contact op met de assistente. 

Mensen van 63 tot en met 66 jaar (geboortejaar 1957, 1958, 1959, 1960) kunnen dit jaar ook een pneumokokken vaccin krijgen.

Coronavaccinatie

De coronaprik is tot en met 22 december 2023 beschikbaar voor mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen die jaarlijks de griepprik krijgen en zorgmedewerkers. Voor zwangeren blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Dat geldt ook voor mensen die worden doorverwezen door een arts.

 

Mensen vanaf 60 jaar krijgen vanaf 19 september een uitnodiging voor de coronaprik van het RIVM. Mensen jonger dan 60 jaar, die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen geen uitnodiging. Zij kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800 7070. Dat geldt ook voor mensen buiten deze groepen die toch gevaccineerd willen worden, vanwege bijvoorbeeld een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts.